Jumaat, 28 Januari 2011

tetibe jadi doktor cinta pulak :p



Dalam kemurungan n tak best hari yang aku lalui minggu ni,ada gak beberapa perkara baru dan menarik yang berlaku.. sebagai contoh petang tadi,aku dapat msg dari bestie aku tadi. agak terkejut jugak.. mana tak nyer tetibe dia tanya pasal cintan cintun ni... hikhik...

Msg nyer berbunyi begini

"wanie.. nak tanye 1 soalan leh x? "

"why not tak boleh.. sila kan" (hahaaaha agak poyo jawapan aku tu)

"nak tanye soalan cepumas ni.. cam ne perasaan bile suka kat seseorang tu"

tak terkebil mata ni dibuatnyer.. hahahaa, aku pandai ker nak balas soalan tu, jangan ingat i ni pendiam tak pandai nak menjawab oke. benda ni semua orang kot tahu..

hmm.. mule laa aku bantai jawab soklan kawan aku ni,hahahahha

1) hati rase nak senak , rase rindu teramat laa sangat.. kejap kejap tengok tepon.. tengok2 mana tahu ada msg tak dari si dia tuh..

2) mule laa tak leh tengok si dia tegur pempuan lain, yang kite ni leh tarik muke masam mencuke gara-gara cemburu tak tentu pasal yang padahalnye dak lelaki tu tak declare lagi dengan kite pun.

3) Misalan kalo dok satu opis,dari pakaian biasa2 jer mesti boleh berubah penampilan sekelip mata punye, atas alasan nak dapat perhatian. tak pun pujian dak dak lelaki tu . "Lisa, awak nampak cantik laa hari ni" wow tak ke pengsan terus pas lelaki pujaan hati memuji .. hahaha

actually yang aku balas tu yang 3 bold tu aja kat member aku tu.. hehe.. then aku tanye dia, ye laa agak musyhkil dan kepelikkan lak, sebab dia tak penah n tak suke cakap pasal citer bunga-bunge cinta pun sejak dari bangku sekolah lagi..

"kenapa miza (bukan nama sebenar)?? fall in love wif someone ker? =) "

"dah tu wanie cam ne kite nak tahu lelaki tu suke kat kita atau tak?"

aiikk ..soklan aku tak habis dijawab .. haaaaiiisshh budak2 zaman sekarang ni.... :P

1) macam lelaki kalo suke kat gurl tu, dia tak kan ada rase segan silu ajak kuar, i means gi tengok wayang ker? ajak teman gi kenduri kawin kawan ker? atas alasan tak da partner laaa konon nyer, padahal nak pi kenalkan kat member2 sana .. lapuk dah ajakkan tu :P

2) kalo berbual topik mendalam.. oppss jangan pikir bukan2 erk.. contoh nyer dari hobi tanye pasal family, warne kegemaran laa pe laah.. then lagi advance tanye pasal jejaka idaman nakkan cam ne.. bila si gurl tu cakap " i tak kisah.. janji lelaki tu baik, hormat orang tua.. i tak penting kan harta dunia.. bla.. blaa blaa" dengan gaya bangga plus ngengada mula laa jawab "i ni suke gurl macam u .. baik, tak memilih.. bla.. blaa blaaaa..."(sambil angkat kening) huh nampak sangat laa gaya nak cucuk jarum tu.. nak tackle lah tu..

3) lagi advance si lelaki tu pelawa makan masakan kat rumah mak nye.. "double meanig" laa tu untuk luahkan perasaan suke tu. jumpe dengan mak, pandai berlakon.. "ni kawan alif mak..family dia dok jauh, lama tak rase masakkan dari air tangan ibunye..tu yang alif saja bawak dia kemari, mak kan masak sedap.." huh main kasar nampak, pakai mak2 lagi..

"thanks wanie sebab bagi info. itu aja. bye."

erkk...?? itu aja.. penah aku naip nyer.. itu saja yang ekau balas -_-

sabar aja laa kawan aku ni..


gambar yang takde kene mengena =p

1 ulasan:

juaini berkata...

Haha. Dr. Love. Sometimes memang hard to tell whether the guy is really in love or not since he could easily leave you hanging.

Anyway, found your blog through nuffnang. Thank you for sharing your experience.

Oh, just wondering if you like Clarks, I'm selling Clarks handbags and shoes from United Kingdom. Feel free to visit:
http://www.thesale-online.com/

Harap you boleh bantu spread the words.

JazakaAllah Khair.