Ahad, 11 Julai 2010

Terapi ikan (fish reflexology)


Perempuan dan kecantikkan memang tak dapat dipisahkn sejak azali lagi.Kalau lelaki sekadar cukup mengenakan T-Shirt dan seluar pendek pun dah boleh keluar ke mana-mana sahaja… Tidak bagi seorang perempuan itu.. kena tengok baju dulu,kalau boleh .. habis dek almari diselongkarnya… bile dah pening nak pakai baju apa.. mule lah call encik boyfie,

“Lalink, today.. kita pakai baju color sama ya.. hmmm i choose color pink okeh”

Encik boyfie yang masa tu tengah minum, tersedak kemaen..,

“Eh, tak mahu lah warna pink, kalau hitam okeh.. ganas sikit”

“alaaaa.. u ni tak sayangkan i tau..warna pink kan cantik, hari tu u sendiri cakap dekat i kalau i pakai warne pink looks like barbie doll.. “

Jawab cik gurlfie yang mule nak merajuk

“ish, u ni .. malu lah i nanti kalo org kata i ni jamboo, boleh jatuh kan reputasi i tau”

“dah tu, u nak i ikut u warne hitam, tak mahu lah.. i ni kan lemah lembut org nya, takkan nak orang tengok i ni ganas, u jugak yang malu nanti.. n dah lah sekarang ni musim panas.. berpeluh i pakai warne hitam ,tak serap haba lagi.. eeiii namo..menci u…Menci!!! menci!!!!!!!!”

tambah cik gurlfie mula membebel..

Last2 decide same color tapi warna putih.. hehe… macam2 hal kn ..

*.:。✿*゚゚・✿.。.:**.:。✿*゚゚・✿.。.:**.:。✿*゚゚・✿.。.:**.:。✿*゚゚・✿.。.:**.:。✿*゚゚・✿.。

okeh!

berbalik pada tajuk asal kan,rasa nya ada dikalangan korang pernah dengar atau pernah gi kat fish reflexology spa ..Kat KL ni banyak gak spa ikan ni.. sebagai contoh kat Central Market.Rasa nya, paling murah kot, dengan harga kos hanya RM5 untuk 10mint..tempat lain pun ada juga.. macam kat Pavilion, Times Square,mid Valley.. n lelain lagi..

untuk aku sendri, rasanya dah hampir 3 kali pergi.. dan pilihan tepat serta murah, kat mana lagi, Central Market(Pasar Seni). Selalunya,mesti kena cukup 30mint baru boleh balik, hahaha..

GARRARUFA ataupun lebih dikenali fish reflexology(doktor ikan). Ia berfungsi sebagai pemakan bagi sel-sel serta toksik pada badan manusia.. Selain boleh dijadikan sebagai treatment untuk kulit..Lebih kerap kita menggunakan ikan terapi ni, lebih cepat kulit kita cantik macam kulit chinese ladies :)

Masa sebelum aku menggunakan treatment ni, aku juga tak terkecuali mempunyai masalah kulit,macam banyak jerawat , ruam pada sekitar badan.. bila gi jumpa doktor,dia cakap hormon tak stabil.. :’(

Lepas try kaedah ni.. alhamdulillah.. jerawat serta ruam pada badan makin kurang, Serius, masa try buat.. sumpah geli, ye lah ikan tu macam gigit-gigit kaki ni.. hahaha.. tu baru yang jenis kecik, kalau ikan yang dah besar, agak nya sekali dia buat sedutan kat kaki ni, terus kuar toksik2 dalam badan ni kot.. hahaha

Fishes sucking foot

untuk yang first trial tu.. boleh try yang baby fish dulu… :)

P/S : selalu kalo gi dating asyik gi tengok wayang, shopping2, ngan lepak2 jer.. per kata try gi tempat gini.. Sungguh!! memang romantik.. :P

4 ulasan:

.:: Miu Miu ::. berkata...

nak try jugak lah! macam best jek! :D
btw, blog kamu sangat comel ok!!

nuraitul berkata...

cm best je..teringin gak la nak try..kra murah la ek RM5 untuk 10 minit..ade certain tmpt tue..hmpir 30 untuk 30 minint..

wanie™ ◕‿◕。ღ berkata...

Miu Miu - btw thanks.. :) try jugak nnti k..

wanie™ ◕‿◕。ღ berkata...

nuraitul - ha'ah murah giler r tu.. tmpt pun not bad, even thought kecik .. tpi puas hati dgn suasana dan harga diberikan :) try laaa... :)