Ahad, 15 Ogos 2010

Bazaar raya??


wah.. ari ahad sudah... esok dah mula masuk office,aku akan berasa tekanan keje seperti biasa..sejak keja ni, kekadang masa tidur pun tak cukup dan siap bermimpi-mimpian ingat kan pasal keja yang makin menimbun kat office tu..benci kena arah, benci kena standby lewat malam, Menci !! menci!!..really hate this feeling.. nasib baik bulan pose, dapat gak aku cabut awal dari opis.. dengan alasan dok jauh..malas dok lama kt opis,naik tepu kepala ni

hmm...semalam sesaja merajinkan diri untuk kuar ,bagitahu mama kononnya nak gi cuci-cuci mata, kot-kot berkenan nak beli baju untuk raya tahun ni, maklum laa tak sempat nak gi jahit kat tailor, :( memula, ku gi times square. Tujuan gi sana ingat kan hanya nak gi digi centre nak check broadband, rambang tul mata aku tengok iphone tu, nak je grab sebijik bawak balik.. hahahah kemaen tamak kan, padahal dah ada handphone nokia touch screen kan. . nasib baik dihalang, kalo tak.. tewas gak duit ni dilabur kan kat situ saja.. huhuhu..

Tengok jam..baru kul12.30 alamak, awal lagi, nak kemanakah kite? tengok movie laa nak..? orite kite tengok movie,hmm... tak banyak movie yang menarik perhatian aku untuk tengok, memandangkan orang melayu masa tu beberapa kerat je yang mahu menonton movie. "bulan pose, sume still tido kat umah kot," desus dalam hati. Aku tengok cerita THE LAST AIRBENDER.Tayangan kul 2.30pm-4.20pm . not bad, aku bagi 4 bintang untuk citer ni. Sepanjang berada dalam panggung, rasa terpencil lak, sebab kebanyakkan yang tonton movie tu, india dan cina, siap makan suap-suap popcorn lagi. "Kuang asam korang, nunjuk2 lak makan depan aku erk" hahahahaha


pas menunaikan solat asar,kami gi turun SOGO.. Macam korang tahu, setiap hari sabtu kan ada pasar malam, so.. singgah gi sana, mana tahu dapat beli juadah untuk berbuka puasa nanti kan,

Makk aii... pasar malam berwajah baru,tak tahu aku nak sebut apa, sekali tengok macam bazaar ramadhan, dua kali tengok dah jadi bazaar raya pun ada, hahaha.. mungkin ni kali pertama aku jejak kan kaki kat sana, tahun lepas, aku tak tahu pun tentang kewujudan "pasar malam" depan sogo ni...


korang nak apa?? baju raya? kasut? beg tangan?? songkok? tudung?? semua ada.. rendang, ketupat, serunding pun dah mula jual dia sana... pasal biskut raya jangan cakap lah... bersepah2 orang jual.. bila pikir balik buat per nak beli biskut raya awal2, sat gi tak sempat makan masa raya dah habis..


Niat dihati nak gak tengok dan test2 baju kurung yang ada, tahun ni nak pakai kaler dark purple.. oke tak? tapi memandang kan manusia yang semakin ramai, sesak dan jem.. aku batal kan niat aku.. just beli, roti john, serunding, dan chicken chop (ooppsss..) terus balik... next week, i'll be back.. tunggu tau...

p/s : kalo korang nak jejalan cuci-cuci mata beli persiapan raya leh cuci2 mata gi sana

2 ulasan:

~kuyam~ berkata...

wahhh,bestnya bazar ramadhan kat sana.sy kat sini tmpt kecik je.dah la asyik jual mknn yg same.isk ~

wanie™ ◕‿◕。ღ berkata...

KUYAM : Dok kelantan ya.. moh lah sini.. best tau :)