Rabu, 11 Ogos 2010

Salam Ramadhan

pejam celik pejam celik, terasa masa semakin pantas.. rasa nyer macam baru semalam sambut birthday.. hehe ok itu tipu :P rasa nye tak terlambat untuk aku ucap selamat berpuasa buat kengkawan yang beragama islam... semoga puasa tahun ni lebih bermakna pada korang sume :)
hmm... macam tahun2 sudah, biskut raya jadi keutamaan buat semua menjelang raya nanti, begitu juga dengan aku sekeluarga. walaupun baru 3 hari kite berpuasa , Mama dah siap wat lists dah untuk buat biskut raya tahun ni... Sorry.. penempahan biskut raya tak da.. huhu..karang nak gi beli barang lah.. memandangkan esok aku cuti, jadi biar buat kerja semua sekali hari ni.. bak orang kata biar penat tu skali.. esok leh lah rehat kat umah.. :)

yang tak best tahun ni.. aku tak tempah mahupun book tailor untuk jahit baju raya ...sibuk giler dengan keja pending lama.. dah berpasang2 kain yang belum tempah since tahun lepas.. uuwaaa.. macam mana ya..jawab nyer tahun ni beli yang siap jelah kan... huhuhu...

sedih bangat...

Last week, sedara-sedara yang kecik kenonet ni, dah mula demand... katanya "kak wanie, raya tahu ni up kan duit raya, jangan nak kedekut cam raya tahun sudah" Ingat apa kite ni jutawan yang kaya tu ke, i ni jutawan miskin jer.. huhuu..ni laaa budak sekarang pandai benor nipu.. ok lah tu sorang dua hinggit ..korang tu kenit2 lagi mana boleh pegang duit banyak2. makruh hukum nya.. hahahaaha..

oklah.. ti sambung lagi... nak gi bersiap kuar :)

3 ulasan:

cikCOKLET:) berkata...

selamat berpuasa jgk :):)

tak sabau nk raya.he he he. tetiba*

wanie™ ◕‿◕。ღ berkata...

:) ha'ah kn.. ti jemput dtg ke rumah beraya :)

~kuyam~ berkata...

wanie,selamat berpuasa ok =)
semoga dibulan penuh barakah ini ,makin bertambah amai ibadat

p/s: mmg xmampu nk bg duit raya.seb baik lom ada ank buah.eheee :D