Selasa, 5 Januari 2010

kisah lama jadikan kenangan,kini usia makin mematangkan diri.. yaa itu saya

Bila tengok adik-adik bersiap nak pergi sekolah terus terang saya kata kan yang saya amat merindui detik tu masa lalu.http://emo.huhiho.com Bangun seawal 6 pagi setiap hari, masa tu lah nak gosok baju, masa tu lah nak kemas buku dan ikut jadual harian... kekadang bila mata ni masih mamai, mula lah salah ikut jadual. Pernah sekali saya silap isi buku dalam beg, dan ikut jadual hari isnin, padahal semalam nya dah hari isnin, pergi sekolah pakai baju sukan, malu beb... sebab sampai sekolah kengkawan pakai baju sekolah kita ni pula pakai baju sukan.. ahaaaks.. dengan muka yang malu pe lagi gi lah tandas dan salin pakaian balik. dan hari yang sama juga banyak kali kene diri atas kerusi sebab tak bawa buku, mana tak nya, sepatut nya ada matematik, dan saya pula bawa buku pendidikan islam, aduh.. malu nya, dah lah kena diri atas kerusi.. dan masa tu pula jejaka idaman hati masuk kelas jumpa cikgu, dan bila dia tengok saya sambil tersenyum,
"aduh.. nak lari mana aku ni,"http://emo.huhiho.com
kengkawan lak sibuk bergosip, " heii wanie, habis lah azhar nampak, jatuh saham ko wanie"
uuuwwwwaaa member jadi batu api, dibahan kan kite masa itu juga,

taubat nasuha terus saya waktu itu.. janji pada diri tak akan tinggal buku atau salah tengok jadual lagi, dan gosok baju n tudung dimalam hari dan bukan last minute.. huhuu.... sejak hari itu sampai tamat sekolah tak ada pun tinggal buku mahupun silap jadual.. huhuhu insaf-insaf .. Sebut pasal duit belanja, dari kecik lagi mama dan ayah latih tak bagi banyak duit belanja, kalau nak dibandingkan dulu dan sekarang, sekarang ni makanan semua barang mahal, kalau dulu singgit tu leh dapat 5 bijik kuih kan.. tak macam sekarang ni.. saya bawa singgit je setiap hari, dan kalau kena stay back untuk koko, mesti mama up kan tapi RM3 jer .. huhu...duit tu lah nak pergi makan pagi dan tengahri, rasa2 cukup tak? memang cukup pun, nak beli air sirap banyak kali pun boleh,http://emo.huhiho.com dulu harga air sirap pun baru 20sen dan nasi lemak 50sen,terlebih cukup nya kalau RM3 tu.. hehe

haaa jangan tak tahu yang cik wanie ni dah pandai bercinta semasa usia tingkatan 2 lagi, dasyat kan.. hehee, but.. tu pun just minat2 je, nak jumpa dan cakap "saya suka awak" takkan punya, korang letak lah duit satu juta pun saya takkan sentuh, haahahaha.. bukan apa, dulu saya ni lain dari sifat sekarang, kalau dulu, pemalu dan kawan-kawan pun hanya 5 orang sahaja, bukan sombong tapi tak reti bergaul, kekadang kawan baik sendiri buli pun saya terima bulat2.. lurus bendul kan waktu dulu...mana tak nya dulu kan masa zaman belajar tu saya pakai pendakap gigi.. mana lah ada yang berkenan dihati kan, nak lagi hitam melengut, muka penuh jerawat dan sangalah chubby.. hahahaha...
dan sekarang?? rasa2... hehe.. lain kan...

haiipp.. apa nya ni, budak-budak mana leh bercinta zaman sekolah, memang tak boleh sebab sedikit sebanyak boleh menggangu konsentrasi belajar tau. hahaha nak nasihat orang tapi saya pun buat benda yang sama juga.. huhu..http://emo.huhiho.com Hmmm ingat dulu, saya ini memang suke mengarang cerita berdasar kan imaginasi sendiri,sampai kan buku karangan cikgu ambil untuk dijadikan rujukan pada pelajar-pelajar manakala karangan saya yang terbaik cikgu masukkan dalam majalah sekolah.... 100% bangga waktu itu.. hehe



aduh.. buruk kan saya waktu ni, masa ni dah tingkatan 5 kalau tak silap saya lah kot,dan yang berbaju biru tu, rima nama nya... memang tak tipu saya dulu paling benci nak bergambar, bukan apa.. muka huduh.. sia2 jer kalau capture.. ye lah dulu kan pakai kodak.. bukan macam sekarang ni, camera pun digital, tak suka picture yang dah snap, just delete je, kalau dulu, nak tak nak,bila cuci gambar dan itu lah wajah anda.. hahahaha.. tak lawa betul kan.. mana entah picture yang lain,bukan tak simpan tapi tak ingat letak kat mana, sebab seingat saya, selepas SPM nyer last day, hari itu juga saya pindah... tak join dengan kengkawan pun pergi enjoy... dush2....

tahun 2010........
dah 6 tahun ku tinggal kan bangku sekolah.. sekejap benar detik dan masa itu pun berlalu.
Kini saya dah kerja dan kehidupan sudah banyak berubah, nak cerita kan zaman kolej sebenar nya lagi memeritkan.. tak apalah.. biar lah ianya menjadi simpanan d hati ini....
hope saya tak akan lupa kan sagala2 kenangan dulu dan kini....
I miss all of my memories ....http://emo.huhiho.comhttp://emo.huhiho.com

1 ulasan:

The Pinky Berry berkata...

me too..i missed those days..nak pulak depan umah i sekolah..pg2 pi kerja, i wished i yg pi skolah haha