Jumaat, 15 Januari 2010

Saya jadi salah seorang GengBlogger (^__^)


Bila nak buat entry ni, sebenarnya banyak kali saya memikir kan tentang nya, tapi nak tulis juga.. Terus terang saya katakan dulu masa buat blog sendiri hanya lah untuk sekadar mengisi masa lapang di samping jadikan blog sebagai diari harian. saya ni bukan lah jenis gadis yang gemar bersosial, keluar dengan kengkawan ker, melancong ke, kawan pun tak ada lah ramai, sebab masa zaman study pun saya ni pendiam diantara kawan-kawan.. Bukan kata sombong, tapi entah lah dulu saya sangat comot kot,sebab tu lebih biasa memencil kan diri dari mengexpose tak macam dah kerja sekarang.. hehe..

Bila baca blog orang saya suke membaca secara spontan tanpa meninggalkan jejak.. kiranya i ni adalah silent reader hehe.. Hati memang nak hantar komen, tapi segan, segan sebab apa entah.. Malu nak gambarkan (T__T). Tapi bila tengok orang popular di kalangan blogger-blogger mula lah cemburu buta.. apa ntah kan.. hahaha.. tak apa tahun ni saya tak akan jadi macam tu lagi, nak blogwalking kat rumah blogger-blogger yang sedia ada..siap tinggal kan kesan lagi kat blog korang.. hahaha

kemarin saya terjumpa 1 laman dimana blogger-blogger melebar kan sayap nya untuk berkenalan ditambah lagi dengan masing-masing berlumba untuk naik kan traffic bagi mendapatkan income nuffnang yang paling tinggi.. Sonok tengok gengblogger.com . semua ramah-ramah.. Mula- Mula tengok saya agak teruja sebenarnya, mana tak nya, tak sangka salah seorang rakyat malaysia boleh dapat 3K sebulan dari beliau berblogging.. Aduh.. kenapa lambat ya saya tahu benda ni semua?? atau kah mungkin kerna sibuk bekerja.. uweeek.. tipu tu...

Saya nak beritahu blog-blog yang saya gemari untuk dilawati, selain saya beli secara online hehe.. i love shopping very much.. hehe
Ya Nama gadis cantik tu hanis Zalikha tak sangka dalam diam dia leh dapat anugerah lagi dengan karya dia yang memikat hati pembaca.. dan saya pun tak terkecuali.. (^_^)


Zaman sekarang ni, jodoh di alam cyber bukan suatu yang asing bagi remaja mahupun golongan dewasa. Ada yang bertemu jodoh dalam myspace, facebook mahupon blogger. Dapat pasangan terbaik adalah satu anugerah tak semua milikinya..kalau dah dapat yang terbaik doa kan semoga berkekalan hendak nya dan yang saya maksudkan tentang ini adalah Chika. Best giler baca blog dia. walaupun setiap entry dia panjang giler ditulis.. tapi terus terang katakan bila sekali dah bace mesti jadi gian.. hahaha... Diawal perkenal dia dengan hubby nya, dia pun tak menyangka itu jodoh nya.. yelah kenal tanpa melihat wajah.. tup tup akhir nya kawin selepas beberapa bulan menyemai cinta...
hebat bukan ?? (^__^)

dan yang terakhir nya, Saya mengenali nya dengan bear pink gemuk belaan dia.. hahaha.. tak adalah sebenar nya beliau ni dikenali diantara blogger yang ramah disamping ayat nya ganas tapi mempunyai maksud tersirat.. Cik Epal itu nama panggilan beliau.. mudah masuk blog dia tanpa menunggu loading yang terlalu lama (^_^).. sonok baca entry-entry belian yang di buat secara spontan...
all the best..

I pun nak jadi cam diaorang jugak.. hahaha...
itu sahaja entry kali ni..
bubbye

2 ulasan:

Mr Kamikaze berkata...

Good luck...gua pun baru gak dlm dunia blog nie..

wanie™ ◕‿◕。ღ berkata...

hehe... gud luck to you too.. (^_^)